Візавыя паслугі
Главная ›   Візавыя паслугі

Па візавых даведках просьба тэлефанаваць +375-17-2629399. Пасольства Індыі ўвяло інтэрактыўны дадатак VISA з 01 снежня 2013 г. Усё заяўнікі мусяць наведаць спасылку: www.indianvisaonline.gov.in/visa.
Націсніце Online Visa Application Registration

Усе заяўнікі мусяць запоўніць форму на атрыманне візы онлайн, раздрукаваць копію заявы і прынесці ў Пасольства Індыі з пашпартам, двума фатаграфіямі, консульскім зборам i неабходнымі дакументамі / укладаннямі

Выкарыстанне ТЭЛЕФОНАЎ THURAYA Satallite у ІНДЫІ забаронена

ВІЗАВЫЯ ПАСЛУГІ
Сардэчна запрашаем у Консульскі аддзел Пасольства Індыі ў г. Мінску. Заяўкі на атрыманне візы могуць быць пададзены з 0930 гадзін да 1100 гадзін ва ўсе працоўныя дні. Пашпарты пасля атрымання паслугі могуць быць забраны з 1630 да 1700 гадзін у адзначаную дату. Плата за візавыя паслугі прымаецца ў Пасольстве наяўнымі ў доларах ЗША. Наколькі гэта магчыма, просьба мець пры сабе дакладную сума для аплаты. Форму заяўкі можна спампаваць з гэтага сайта. За тлумачэннямі або дадатковай інфармацыяй просьба звяртацца па тэлефоне або па электроннай пошце ў адпаведнасці з інфармацыяй на галоўнай старонцы.
Знаходжанне пасля заканчэння тэрміну дзеяння візы з'яўляецца сур'ёзным парушэннем візавых правілаў і можа прывесці да адмовы ў візе ў будучыні.

АГУЛЬНЫЯ ВІЗАВЫЯ ПАТРАБАВАННІ
Арыгінал пашпарта з тэрмінам дзеяння не менш за шэсць месяцаў і дзвума свабоднымі візавымі старонкамі
Дакладны візавы збор
Адну апошнюю фатаграфію пашпартнага памеру (пяць фатаграфій для грамадзян пакістана)
Уздакладняючыя дакументы калі неабходна
Копія зваротнага авіябілета ці пацверджаную бронь авіябілета
Запоўненая заяўка (спецыяльныя заяўкі для грамадзян Пакістана і Бангладэша).
Да заявы на візу ад мужа/жонкі грамадзяніна Індыі павінна быць дададзена копія індыйскага пашпарта (першай і апошняй ламініраваных старонак) мужа/жонкі.

Tourist Visa / Турыстычная віза
Турысты, якія жадаюць наведаць Індыю, як правіла атрымліваюць кароткатэрміновыя турыстычныя візы, сапраўдныя з даты выдачы (для адпачынку або наведвання сваякоў). Турыстычныя візы не могуць быць падоўжаны або канверсаваны. Турыстычныя агенты, якія мусяць наведваць Індыю часта могуць атрымаць турыстычныя візы на даўжэйшы тэрмін. Плата складае $ 100. Паміж кожным візітам у турыстычных мэтах павінен быць перапынак два месяцы. Ні адна віза не выдаецца да завяршэння двух месяцаў пасля папярэдняга візіту ў Індыю.Note: Заяўнікам на атрыманне турыстычнай візы неабходна прадаставіць банкаўскую выпіску з свайго рахунку за апошнія тры месяцы або даведку аб заработнай плаце за апошнія 6 месяцаў у досвед свайго фінансавага становішча. Заяўнікі так сама могуць быць запрошаны на размову з консульскім супрацоўнікам.

Business Visa / Бізнес віза
Бізнес візы звычайна выдаюцца на тэрмін да аднаго года. Тым не менш, шматразовая бізнес-віз у Індыю на тэрмін да пяці гадоў могуць быць выдадзены тэхнікам / экспертам ў мэтах выканання двухбаковых пагадненняў або сумесных венчурных урадавых праектаў. Плата скаладе US $ 120/200 за візы да 1 года / 5 год адпаведна. Павінны быць даданы: ліст ад беларускай кампаніі з дадзенымі кампаніі, характарам ​​бізнесу з індыйскай кампаніяй і працягласцю дзелавой візы і лісты-запрашэнні ад індыйскай кампаніі ў арыгінале. Ліст-запрашэнне ад індыйскай кампаніі таксама варта загадзя адправіць непасрэдна ў амбасаду Індыі па факсе / электроннай пошце.

Student Visa / Студэнцкая віза
Студэнцкія візы могуць быць выдадзены па пісьмовым пацверджанні аб залічэнні ў прызнаныя ўіверсітэты / інстытуты ў Індыі. Плата складае $ 75 за студэнцкія візы тэрмінам да аднаго года. Ліст аб заліку ў навучальную установу з працягласцю курса патрабуецца ва ўсіх выпадках. Заяўнік так сама павінен дадаць ліст фінансавай гарантыі ад бацькоў з іх пашпартнымі дадзенамі / пасведчанні асоб і дадзенымі аб іх прафесіі. Пасольства можа запатрабаваць любы іншы дакумент каб упэўніцца ў фінансавай устойлівасці заяўніка.

Transit Visa / Транзітная віза
Транзітныя візы сапраўдныя на працягу 15 дзён з дня выдачы візы і павінны быць атрыманы да адбыцця. Транзітныя візы не могуць быць выдадзены памежнымі службамі на ўездзе ў Індыю. Патрабуецца сведчанне далейшага падарожжа да месца прызначэння пасля Індыі. Да транзітнай візы павінна быць атрымана віза ў краіну прызначэння. Таксама павінен быць падрыхтаваны пацверджаны квіток у краіну прызначэння. Плата складае US $ 20 (Single / Double Entry), сапраўдныя на 72 гадзіны на працягу 15 дзён з моманту выдачы. Гэтая віза выдаецца толькі для змены рэйсаў па шляху ў іншую краіну. Маракам выдаюцца транзітныя візы каб далучыцца да сваіх судоў у Індыі ў іх кнігу марака; яны павінны мець пры сабе сапраўдны міжнародны пашпарт.

Employment Visa / Працоўная віза
Працоўная віза выдаецца на падставе працоўнага дагавора ад працадаўцы ў Індыі які павінен паказаць усе тэрміны і ўмовы занятасці ў Індыі, у тым ліку тэрмін дзеяння кантракту, зарплату, пражыванне, медыцынскія выняткі, падатак на прыбытак, адказнасць і г.д. Плата залежыць ад працягласці візы і складае US $ 80/120/200 за візу да шасці месяцаў / ад шасці месяцаў да аднаго года / і вышэй за адзін год адпаведна.

Journalist Visa / Журналісцкая віза
Журналісты акрэдытаванай арганізацыі СМІ могуць падаць заяву на візу журналіста. Яна павінна суправаджацца лістамі ад працадаўцаў, якія даюць звесткі аб прызначэнні журналіста. Як правіла, ім давядзецца чакаць дазволу ад адпаведных органаў у Індыі. Журналісты, якія праходзяць у тур каб асвятляць падзеі ці здымаць дакументальныя фільмы і г.д. павінны запоўніць дадатковыя формы з падрабязнасцямі дакументальнага фільма, сцэнара, прадпрыемства і пералікам абсталявання дэлегацыі.

Entry Visa / прыватная віза
Доўга-тэрміновыя уязныя візы выдаюцца асобам індыйскага паходжання на тэрмін да пяці гадоў. Яны атрымліваюцца у залежнасці ад мэты візіту і ў адпаведнасці з устаноўленымі патрабаваннямі ў індывідуальных выпадках.

Conference Visa / Віза для наведвання канферэнцый
Павінны быць прадстаўлены ліст-запрашэнне ад арганізатара канферэнцыі разам з спонсарскім лістом ад працадаўцы. Візавых збораў такія ж самыя як і для бізнес дзелавой візы. Звярніце ўвагу, што асобы, якія падаюць заяўкі на доўгатэрміновыя візы (тэрмінам дзеяння больш за шэсць месяцаў), як правіла, не павінны заставацца ў Індыі больш за шэсць месяцаў падчас кожнага візіту.

Калі ласка, звярніце ўвагу на да інфармацыю ніжэй аб патрабаванні рэгістрацыі замежнікаў у Рэгіянальных Бюро рэгістрацыі (FRRO) у Індыі.

Рэгістрацыя ў Бюро рэгістрацыі замежных грамадзян (FRO) / Рэгіянальных Бюро рэгістрацыі (FRRO)
Асобы індыйскага паходжання якія маюць шматразовыя X-візы і наведваюць Індыю каб сустрэцца са сваякамі або ў сацыяльных мэтах абавязаны зарэгістравацца ў FRO / FRRO на працягу 14 дзён з дня прыбыцця, калі яны маюць намер заставацца бесперапынна на працягу больш за шэсць месяцаў. Гэтая рэгістрацыя патрабуецца падчас першага візіту пасля выдачы візы. Наступныя падарожжы па тых жа візах не патрабуюць рэгістрацыі. Дзеці ва ўзросце да 16 гадоў вызваляюцца ад гэтага патрабавання. Усе іншыя наведвальнікі Індыі, так сама асобы індыйскага паходжання, якія маюць любую іншую візу, сапраўдную на працягу больш за шэсць месяцаў павінны зарэгістравацца ў FRO / FRRO на працягу 14 дзён пасля прыбыцця ў Індыю.


Перанос візы
Плата US$ 5 аплочваецца за перанос візы, выдадзенай гэтым пасольствам, з мінулым тэрмінам дзеяння пашпарта ў новы пашпарт. Абодва пашпарты са скончаным тэрмінам прыдатнасці і новы павінны быць пададзеныя разам з заявай.

ВІЗАВЫ ЗБОР І ДАДАТКОВЫЯ ЗБОРЫ
З 1 кастрычніка 2011 года ўплачваецца дадатковы збор па кожнай візавай, пашпартнай ці консульскай паслузе (акрамя выпадкаў смерці). Сума дадатковага збора аплачваецца ў беларускіх рублях эквівалентна INR 100 і падлягае перагляду ў залежнасці ад афіцыйнага курсу Нацыянальнага банка Беларусі. Візавыя зборы вяртанню не падлягаюць і могуць быць зменены без папярэдняга паведамлення. Пасольства Індыі ў г, Мінску пакідае за сабой права на прадастаўленне і прыняцце рашэння аб тыпе / працягласці візы незалежна ад збораў на момант падачы заяўкі. Прадастаўленне візы не дае права на ўезд у Індыю і падлягае меркаванню іміграцыйных уладаў.

СУМЫ ВІЗАВЫХ ЗБОРАЎ:

Тып візы

Збор (US$)

1

(i) Турыстычная віза (шматразовая) тэрмінам дзеяння да 6 мес.

100.00


(ii) Такая ж віза для грамадзянаў Сінгапура

25.00

2.

Транзітная віза (Адна- / Двух-разовая) на 15 дзён

20.00

3.

Студэнцкая віза (шматразовая) - дзеяннем на 5-гадовы тэрмін ці меней

75.00

4.

(i) Бізнес віза (шматразовая) тэрмінам да 1 года

 120.00


(ii) Бізнес віза (шматразовая) ад 1 да 5 год

 200.00

5.

(i) Іншыя візы акрамя турыстскіх, транзітных, студэнтскіх ці бізнес віз (шматразовых) -тэрмінам да 6 месяцаў 

80.00


(ii) Іншыя візы акрамы турыстскіх, транзітных, студэнтскіх ці бізнес віз (шматразовых) - тэрмінам да 1 года

120.00


(iii) Іншыя візы акрамы турыстскіх, транзітных, студэнтскіх ці бізнес віз (шматразовых) - тэрмінам да 5 год

200.00

6.

Перанос папярэдняй дзейсная візы ў новы пашпарт

05.00


ІНШАЯ ІНФАРМАЦЫЯ
Патрабуецца спецыяльны дазвол на наведванне тэрыторый як Аруначал Прадэш, Маніпур, Мізарам, Нагалэнд, Сіккім, часткі Хімачал Прадэша, часткі Джамму і Кашміра і часткі Раджастана. US$ 30/- спагняецца за такі дазвол. Грамадзяне Аўнаністана, Аргенціны, Бангладэша, ДНР Карэя, Ямайцы, Мальдзіў, Манголіі, Маўрытаніі, паўднёвай Афрыцы і Уругвая не плацяць візавы збор, але плацяць US$ 10/- за апрацоўку заявы.

15/- рупій спагняецца за любую візу з грамадзян Пакістана.


Візавы збор з грамадзян Шры Ланкі:

Віза

Рупіі

1

Транзітная віза на 15 дзён адна-/двух-разовая

Rs. 135

2

Бізнес віза на 6 мес.-аднаразовая

Rs. 135

3

Бізнес віза на 6 мес/1 год шматразовая

Rs. 405

4

Бізнес віза на 5 год шматразовая

US $ 75

5

Працоўная віза на 6 мес.-аднаразовая

Rs. 135

6

Працоўная віза на 6 мес.- шматразовая

Rs. 270

7

Працоўная віза на 1 год- шматразовая

Rs. 405

8

Іншыя візы, таксама турыстская віза - аднаразовая

Rs. 135

9

Студэнтская віза на 6 мес. - шматразовая

Rs. 270



Візавы (сервісны) збор для грамадзянаў Расіі

Візы

У US$

1

Аднаразовая

US$ 40

2

Двухразовая

US$ 90

3

Шматразовая

US$ 120

4

Перанос дзейснай візы

US$ 40



ВІЗАВЫ ЗБОР ДЛЯ ГРАМАДЗЯНАЎ Злучанага Каралеўства 04 студзеня 2016 г.)

Візы

У US$

1

Транзітная віза- на 15 дзён тэрмінам 3 месяцы

US $ 87

2

Турыстская віза да 1 года (А/Ш-разовая)

US $ 162

3

Турыстская віза ад 1 да 5 год  (Шматразовая)

US $ 484

4

Бізнес віза - да 1 года (А/Ш-разовая)

US $ 242

5

Бізнес віза ад 1 да 5 год  (Шматразовая)

US $ 726

6

Студэнтская віза да пяці год

US $ 229

7

Дазнаўчая віза да 3 год або на працяг курса (на меньшы тэрмін)

US$ 229

8

Медыцынская віза- да 6 мес. А/Ш-разовая

US$ 129

9

Медыцынская суправаджальная віза- да 6 мес. А/Ш-разовая

US$ 129

10

Працоўная віза- да 6 мес.

US$ 460

11

Працоўная віза- да 1 года

US$ 500

12

Уяздная віза- да 1 года (А/Ш-разовая)

US$ 162

13

Уяздная віза- ад 1 да 5 год  (Шматразовая)

US$ 484

Заўвага: Грамадзяне Індыі , якія жывуць у Беларусі, могуць звязацца з наступным супрацоўнікам Пасольства ў выпадку неабходнасці:

Mr. Abhishek
ASO (Consular)
Tel: 80-17-2621546 (office)
E-mail: cons.minsk@mea.gov.in; hoc.minsk@mea.gov.in




Веб-мастер : Г-н Умеш Чандер, второй секретарь (ППС), Посольство Индии, Минск
Адрес : ул Собинова 63, Минск -220040, Беларусь
Рабочие часы : 0900 - 1300 часов, а 1330 - 1 730 ч с понедельника по пятницу
Телефонные номера : + 375-17-2629399
Факс : + 375-17-2884799, 2161896
E-Mail : amb.minsk@mea.gov.in