Візавыя паслугі
Главная ›   Візавыя паслугі

Па візавых пытаннях просьба тэлефанаваць +375-17-2629399. Пасольства Індыі ўвяло інтэрактыўны дадатакVISA з 01 снежня 2013 г. Усё заяўнікі мусяць  наведаць спасылку: www.indianvisaonline.gov.in/visa

Націсніце "Online Visa Application Registration"

Усе заяўнікі мусяць запоўніць форму на атрыманне візы онлайн, раздрукаваць копію заявы і прынесці ў Пасольства Індыі з пашпартам, фатаграфіяй, консульскім зборам i неабходнымі дакументамі / укладаннямі
Увага: Выкарыстанне тэлефонаў THURAYA ў Індыі забаронена

ВІЗАВЫЯ ПАСЛУГІ 

Сардэчна запрашаем у Консульскі аддзел Пасольства Індыі ў г. Мінску. Заяўкі на атрыманне візы могуць быць пададзены з 0930 гадзін да 1100 гадзін ва ўсе працоўныя дні. Пашпарты пасля атрымання паслугі могуць быць забраны з 1630 да 1700 гадзін у адзначаную дату. Плата за візавыя паслугі прымаецца ў Пасольстве наяўнымі ў доларах ЗША. Наколькі гэта магчыма, просьба мець пры сабе дакладную суму для аплаты. За тлумачэннямі або дадатковай інфармацыяй просьба звяртацца па тэлефоне або па электроннай пошце ў адпаведнасці з інфармацыяй на галоўнай старонцы.
Знаходжанне пасля заканчэння тэрміну дзеяння візы з'яўляецца сур'ёзным парушэннем візавых правілаў і можа прывесці да адмовы ў візе ў будучыні.

АГУЛЬНЫЯ ВІЗАВЫЯ ПАТРАБАВАННІ 

  • Арыгінал пашпарта з тэрмінам дзеяння не менш за шэсць месяцаў і дзвума свабоднымі візавымі старонкамі 
  • Дакладны візавы збор
  • Адну апошнюю фатаграфію пашпартнага памеру (пяць фатаграфій для грамадзян пакістана)
  • Уздакладняючыя дакументы калі неабходна
  • Копія зваротнага авіябілета ці пацверджаную бронь авіябілета
  • Запоўненая заяўка (спецыяльныя заяўкі для грамадзян Пакістана і Бангладэша). 

Да заявы на візу ад мужа/жонкі грамадзяніна Індыі павінна быць дададзена копія індыйскага пашпарта (першай і апошняй ламініраваных старонак) мужа/жонкі.

TУРЫСТЫЧНАЯ ВІЗА
Турысты, якія жадаюць наведаць Індыю, як правіла атрымліваюць кароткатэрміновыя турыстычныя візы, сапраўдныя з даты выдачы (для адпачынку або наведвання сваякоў). Турыстычныя візы не могуць быць падоўжаны або канверсаваны. Турыстычныя агенты, якія мусяць наведваць Індыю часта могуць атрымаць турыстычныя візы на даўжэйшы тэрмін. Паміж кожным візітам у турыстычных мэтах павінен быць перапынак два месяцы. Ні адна віза не выдаецца да завяршэння двух месяцаў пасля папярэдняга візіту ўІндыю.Note: Заяўнікам на атрыманне турыстычнай візы неабходна прадаставіць банкаўскую выпіску з свайго рахунку за апошнія тры месяцы або даведку аб заработнай плаце за апошнія 6 месяцаў у досвед свайго фінансавага становішча. Заяўнікі так сама могуць быць запрошаны на размову з консульскім супрацоўнікам.

БІЗНЕС ВІЗА
Бізнес візы звычайна выдаюцца на тэрмін да аднаго года. Тым не менш, шматразовая бізнес-віз у Індыю на тэрмін да пяці гадоў могуць быць выдадзены тэхнікам / экспертам ў мэтах выканання двухбаковых пагадненняў або сумесных венчурных урадавых праектаў. Павінны быць даданы: ліст ад беларускай кампаніі з дадзенымі кампаніі, характарам ​​бізнесу з індыйскай кампаніяй і працягласцю дзелавой візы і лісты-запрашэнні ад індыйскай кампаніі ў арыгінале. Ліст-запрашэнне ад індыйскай кампаніі таксама варта загадзя адправіць непасрэдна ў амбасаду Індыі па факсе / электроннай пошце.

СТУДЭНЦКАЯ ВІЗА 
Студэнцкія візы могуць быць выдадзены па пісьмовым пацверджанні аб залічэнні ў прызнаныя ўіверсітэты / інстытуты ў Індыі. Ліст аб заліку ў навучальную установу з працягласцю курса патрабуецца ва ўсіх выпадках. Заяўнік так сама павінен дадаць ліст фінансавай гарантыі ад бацькоў з іх пашпартнымі дадзенамі / пасведчанні асоб і дадзенымі аб іх прафесіі. Пасольства можа запатрабаваць любы іншы дакумент каб упэўніцца ў фінансавай устойлівасці заяўніка.

ТРАНЗІТНАЯ ВІЗА
Транзітныя візы сапраўдныя на працягу 15 дзён з дня выдачы візы і павінны быць атрыманы да адбыцця. Транзітныя візы не могуць быць выдадзены памежнымі службамі на ўездзе ў Індыю. Патрабуецца сведчанне далейшага падарожжа да месца прызначэння пасля Індыі. Да транзітнай візы павінна быць атрымана віза ў краіну прызначэння. Таксама павінен быць падрыхтаваны пацверджаны квіток у краіну прызначэння. Віза сапраўдная на 72 гадзіны на працягу 15 дзён з моманту выдачы. Гэтая віза выдаецца толькі для змены рэйсаў па шляху ў іншую краіну. Маракам выдаюцца транзітныя візы каб далучыцца да сваіх судоў у Індыі ў іх кнігу марака; яны павінны мець пры сабе сапраўдны міжнародны пашпарт.

ПРАЦОЎНАЯ ВІЗА
Працоўная  віза выдаецца на падставе працоўнага дагавора ад працадаўцы ў Індыі. які павінен паказаць усе тэрміны і ўмовы занятасці ў Індыі, у тым ліку тэрмін дзеяння кантракту, зарплату, пражыванне, медыцынскія выняткі, падатак на прыбытакадказнасць і г.д. Плата залежыць ад працягласці візы.

ЖУРНАЛІСЦКАЯ ВІЗА
Журналісты акрэдытаванай арганізацыі СМІ могуць падаць заяву на візу журналістаЯна павінна суправаджацца лістамі ад працадаўцаў, якія даюць звесткі аб прызначэнні журналіста. Як правіла, ім давядзецца чакаць дазволуад адпаведных органаў у Індыі. Журналісты, якія праходзяць у тур каб асвятляць падзеі ці здымаць дакументальныя фільмы і г.д. павінны запоўніць дадатковыя формы з падрабязнасцямі дакументальнага фільма, сцэнара, прадпрыемства і пералікам абсталявання дэлегацыі.

УЯЗНАЯ ВІЗА
Доўга-тэрміновыя уязныя візы выдаюцца асобам індыйскага паходжання на тэрмін да пяці гадоў. Яны трымліваюцца у залежнасці ад мэты візіту  ў  адпаведнасці  з  устаноўленымі  патрабаваннямі  ў  індывідуальных выпадках.

ВІЗА ДЛЯ НАВЕДВАННЯ КАНФЕРЭНЦЫЙ
Павінны быць прадстаўлены ліст-запрашэнне ад арганізатара канферэнцыі

Звярніце ўвагу, што асобы, якія падаюць заяўкі на доўгатэрміновыя візы (тэрмінам дзеяння больш за шэсць месяцаў), як правіла, не павінны заставацца ў Індыі больш за шэсць месяцаў падчас кожнага візіту.

Калі ласка, звярніце ўвагу на да інфармацыю ніжэй аб  патрабаванні рэгістрацыі замежнікаў у Рэгіянальных Бюро рэгістрацыі (FRRO) у Індыі.

Рэгістрацыя ў Бюро рэгістрацыі замежных грамадзян (FRO) / Рэгіянальных Бюро рэгістрацыі (FRRO)
Асобы індыйскага паходжання якія маюць шматразовыя X-візы і наведваюць Індыю каб сустрэцца са сваякамі або ў сацыяльных мэтах абавязаны зарэгістравацца ў FRO / FRRO на працягу 14 дзён з дня прыбыцця, калі яны маюць намер заставацца бесперапынна на працягу больш за шэсць месяцаў. Гэтая рэгістрацыя патрабуецца падчас першага візіту пасля выдачы візы. Наступныя падарожжы па тых жа візах не патрабуюць рэгістрацыі. Дзеці ва ўзросце да 16 гадоў вызваляюцца ад гэтага патрабавання. Усе іншыя наведвальнікі Індыі, так сама асобы індыйскага паходжання, якія маюць любую іншую візу, сапраўдную на працягу больш за шэсць месяцаў павінны зарэгістравацца ў FRO / FRRO на працягу 14 дзён пасля прыбыцця ў Індыю

Перанос візы
Плата US$ 5 аплочваецца за перанос візы, выдадзенай гэтым пасольствам, з мінулым тэрмінам дзеяння пашпарта ў новы пашпарт. Абодва пашпарты са скончаным тэрмінам прыдатнасці і новы павінны быць пададзеныя разам з заявай.

ВІЗАВЫ ЗБОР І ДАДАТКОВЫЯ ЗБОРЫ
З 1 кастрычніка 2011 года ўплачваецца дадатковы збор па кожнай візавай, пашпартнай ці консульскай паслузе (акрамя выпадкаў смерці). Сума дадатковага збора аплачваецца ў беларускіх рублях эквівалентна INR 100 і падлягае перагляду ў залежнасці ад афіцыйнага курсу Нацыянальнага банка Беларусі. Візавыя зборы вяртанню не падлягаюць і могуць быць зменены без папярэдняга паведамлення. Пасольства Індыі ў г, Мінску пакідае за сабой права на прадастаўленне і прыняцце рашэння аб тыпе / працягласці візы незалежна ад збораў на момант падачы заяўкі. Прадастаўленне візы не дае права на ўезд у Індыю і падлягае меркаванню іміграцыйных уладаў.

ВІЗАВЫ ЗБОР: (з 1 красавіка, 2017 г.)

Тып візы Збор (US$)
1. Tурыстычная віза

Тэрмінам да 1 года (аднаразовая/двухразовая/шматразовая) 100

Ад 1 годя да 5 год (шматразовая) 200
2. Бізнес віза

(i) Да 1 года (1/2/шматразовая) 120

(ii) Ад 1 да 5 год (шматразовая) 250
3. Працоўная віза

(i) Да 6 месяцаў (1/2/шматразовая) 120

(ii) Ад 6 месяцаў да 1 года (1/2/шматразовая) 200

(iii) Ад 1 года да 5 год (шматразовая) 300
4. Студэнцкая віза

На працяг 5-гадовага курса ці меней (1/2/шматразовая) 80
5. Iнтэрнская віза

Да 1 года (1/2/шматразовая) 80
6. Віза для ўдзелу ў канферэнцыях, семінарах, журналісцкія візы

Да 6 месяцаў (1/2/шматразовая) 80
7. Meдыцынская/альпінісцкая віза

(i) Да 6 месяцаў (1/2/шматразовая) 80

(ii) Ад 6 месяцаў да 1 года (1/2/шматразовая) 120
8. Даследчая/Miсіянерская віза/Віза да ўезду

(i) Да 6 месяцаў (1/2/шматразовая) 80

(ii) Ад 6 месяцаў да 1 года (1/2/шматразовая) 120

(iii) Ад 1 года да 5 год (1/2/шматразовая) 200
9. Tранзітная віза

Да 15 дзён (1/2 разовая) 20
10. Кінематаграфічная віза

Да 1 года (1/2/шматразовая) 120
11. Перанос візы ў новы пасшпарт 05

: Тэрмін дзеяння візы замежным падарожным залежыць ад наяўнай неабходнасці знаходжання яго ў Індыі і адпаведных дакументаў, даданых да заявы на візу, а таксама ад рашэння, прынятага ў Амбасадзе.

ІНШАЯ КАРЫСНАЯ ІНФАРМАЦЫЯ

  1. Патрэбен спецыяльны дазвол для наведвання ў абмежаваныя тэрыторыі: Arunachal Pradesh, Manipur, Mizoram, Nagaland, Sikkim, некаторыя часткі Himachal Pradesh, часткі of Jammu & Kashmir і часткі Rajasthan. Дадатковы збор у памеры US$ 30/- плаціцца за такі дазвол.

  2. Грамадзяне Аўганістана, Aргенціны, Бангладэша, КНДР, Ямайкі, Maльдзіваў, Maўрытаніі, Паўднёвай Афрыкі і Уругвая не плацяць консульскі збор, але плацяць US$ 10/- за апрацоўку дакументаў.

  3. Rs. 100/- рупій за візу любога тыпу спагняецца з грамадзян Пакістана.

  4. US $ 25 спагняецца з грамадзян Сінгапура за турыстычную візу працягам да 6 месяцаў (1/шматразовая). Збор за іншыя візы застаецца такі ж самы.

  5. Візавы збор з грамадзян Шры-Ланкі і Велікабрытаніі удакладняецца ў Амбасадзе.


Вiзавы збор з грамадзян Украіны:

Tып візы Збор (US$)
1. Tранзітная візы-15 дзён (1/2 разовая) 85
2. Tурыстычная віза – Да 1 года (1/2/шматразовая) 100
3. Студэнцкая віза - да 5 год (шматразовая) 85
4. Бізнес віза (1/2/шматразовая)

Да 1 года 130

Ад 1 да 5 год 250
5. Працоўная віза (1/2/шматразовая)

Да 6 месяцаў 120

Да 1 года 200

Да 5 год 300
6. Іншыя візы: да ўезду, на канферэнцыі, журналісцкія і г. д. (1/2/шматразовая)

Да 6 месяцаў 85

Да 1 года 130

Да 5 год 200


Вiзавы збор для грамадзян Расіі:

Усе тыпы віз Збор (US$)
1. 1-разовая 40
2. 2-разовая 90
3. Шматразовая 120
4. Перанос візы 40


NВ: Ў выпадку консульскай дапамогі грамадзянам Індыі ў Беларусі трэба звяртацца да наступнага супрацоўніка консульскага аддзелу:

Сп. Aбхішэк
ASO (Consular)
Tэл: 80-17-2621546 (працоўны)
E-mail: cons.minsk@mea.gov.in; hoc.minsk@mea.gov.in


Веб-мастер : Г-н Умеш Чандер, второй секретарь (ППС), Посольство Индии, Минск
Адрес : ул Собинова 63, Минск -220040, Беларусь
Рабочие часы : 0900 - 1300 часов, а 1330 - 1 730 ч с понедельника по пятницу
Телефонные номера : + 375-17-2629399
Факс : + 375-17-2884799, 2161896
E-Mail : amb.minsk@mea.gov.in